Formació Rugby


Per augmentar la qualitat rugbística dels nostres jugadors joves posem en marxa, sota la direcció técnica de Bruce Hemara, un projecte de formació que ha de permetre que, de cada generació de jugadors que arriba a sènior, alguns s’integrin dins la estructura de competició del Club i ajudin a pujar-ne el nivell. L’objectiu últim és poder disposar de prous jugadors formats a la casa per conformar la major part de la estructura de competició en el club.

Per assolir els objectius posem a disposició dels nostres joves jugadors:

Desenvolupament dels jugadors

Un projecte de formació per jugadors de 6 anys a 23:

Coordinat des de la direcció técnica, els educadors de la UES anirant acomplint les etapes de formació integral dels nens, per a convertir-los en veritables rugbymen. Aquesta formació abasta els aspectes: tècnic, físic, tàctic, mental i en els valors del nostre esport.

La Academy de la UES:

Conscients de que el pas de juvenil a sènior és la edat on es perden mes jugadors, la intenció a mig termini és la creació d’una Academy per a jugadors de menys de 23 anys, on puguin acabar de formar-se aquells que necessitin un periode d’adaptació abans d’estar preparats per a jugar en la màxima categoria. La implantació de l’Academy serà posada en marxa de forma paulatina. De moment es realitzaran varis encontres a l’any que aniran augmentant fins que es disposin de prous jugadors per participar en una competició de caire anual.

Experiencia internacional

Obviament, per a millorar cal jugar contra equips d’un nivell mes alt. Aquests és difícil trobar-los en un entorn proper, pertant cal moure’s per fer partits amb equips extrangers. Com? Rebent-los en el nostre estadi i organitzant giras esportives per conèixer el Rugby en aquells indrets on és més que un esport, una religió.

Dins aquest àmbit hi ha prevista una gira per als nois de 14/15 anys a Limerick (Irlanda) per tornar la visita als companys del Garryowen. També s’anima als Sub 18 i Sub 23 per a que treballin en les seves respectives gires i les puguin realitzar abans d’acabar la temporada.

Desenvolupament dels tècnics

Projecte de coaching per als entrenadors:

Per als educadors de la casa i de forma oberta als dels altres clubs de Catalunya, la formació estarà coordinada al llarg de la temporada per Bruce Hemara i Brian Bonney. Ambdos amb dilatada experiència en aquest àmbit en els seus països d’origen: Nova Zelanda i Anglaterra respectivament.

Clínics amb entrenadors externs de prestigi:

També és conviden entrenadors de prestigi per a la realització de clínics de curta durada. Dins aquest àmbit, hem rebut la inestimable visita de Patrice Lagisquet (Biarritz Olimpic), Aaron Cruden (All Blacks), Stephen Aboud (IRFU) i i Richard Hedley (Ulster), Brian McLaughlin (Ulster), John O’Neill (Munster), Ray Gadgsen (Munster) y Finbarr O’Connor (Munster) i ja s’està treballant en la organització de properes sessions amb altres tècnics extrangers com Jeremy Davidson (Aurillac) o Bryce Bevin (Nova Zelanda).

Dave Ellis, entrenador a la International Rugby Academy of New Zealand,
especialista a entrenar les habilitats del joc del rugby i actualment Skills coach a Connacht , Irlanda, ha realitzat un clínic amb el primer equip de la UE Santboiana. La sessió de 2 hores del passat divendres ha estat oberta als clubs de Catalunya i han assistit 40 entrenadors.

Dave Ellis, entrenador a la International Rugby Academy of New Zealand,
especialista a entrenar las habilidades del juego del rugby y actualmente Skills coach a Connacht , Irlanda, ha realizado un clínico con el primer equipo de la UE Santboiana. La sesión de 2 horas del pasado viernes ha sido abierta a los clubes de Cataluña y han asistido 40 entrenadores.

Dave Ellis, coach to the International Rugby Academy of New Zealand, specialist to train the skills of the game of rugby Skills coach and currently to Connacht, Ireland, has conducted a clinic with the first team of the EU Santboiana. The 2 hour session last Friday has been open to the clubs of Catalonia and have attended 40 coaches.