UE Santboiana vs Bathco Rugby

vs vs vs

Vídeo

Resultados

16ª Jornada Divisió d’Honor Rugby

UE SANTBOIANA 21 – 30 BATHCO RUGBY SANTANDER

22 de febrer de 2015. Estadi Baldiri Aleu

DERROTA DIFÍCIL D’EXPLICAR

Tècnics i jugadors disposen de dues setmanes per analitzar i corregir els problemes que van abocar a una derrota difícil d’explicar a primera vista. La trajectòria de l’equip en les 15 jornades anteriors, inclosa la darrera a Valladolid, no feien preveure el joc ni el resultat del partit contra el Bathco Rugby de Santander. La defensa agressiva i ordenada a Valladolid es va tornar tova i desordenada en diverses fases del partit; el dinamisme del joc a la ma i la intensitat del joc de la línia de tres quarts contra el VRAC només va aparèixer esporàdicament diumenge en el partit contra el Bathco; els problemes per mantenir la possessió en la melé i la touche es van multiplicar al Baldiri Aleu i van afegir les dificultats de mantenir la pilota en els maules i les pèrdues de pilotes en els passis. L’equip inicial presentava 9 canvis de jugadors o de posició en relació al partit a Valladolid deguts a les lesions, Tenga Baker entre ells, i a les decisions tècniques. La victòria que, tot i merèixer-la, no es va aconseguir contra el VRAC pot haver incidit també en la confiança dels jugadors. Sigui com sigui hi ha fons d’equip i de joc i temps per superar el contratemps per seguir aspirant a encapçalar la classificació de la competició.

En els primers 10 minuts de joc els dos equips van presentar les seves credencials: la UES el seu joc dinàmic i el Bathco la seva preferència pel joc estàtic i de xoc. Ja en el minut 5 unes fases ràpides a la ma desordenen la defensa del Bathco i permet a Fede González plantar entre pals, Romu transforma. En el minut 8 Afa Tauli intercepta una pilota en el mig del camp i se’n va dels contraris fins a marca, assaig i transformació de Romu. L’equip cantàbric en el primer quart d’hora només aconsegueix punts de cop de càstig en el minut 6. El cert domini de la UE Santboiana anunciava un control fàcil del partit tot i que no mostrava la contundència defensiva habitual. Fou un miratge perquè, acabat el primer quart d’hora, es va anar imposant l’estratègia que més convenia al Bathco i menys a la UES: joc estàtic, lentitud i xoc de davanteres. L’equip local va seguir aquest joc i va anar renunciant al seu estil dinàmic, perdia la possessió amb facilitat en melés i touches i en diversos rucks davant el fort i voluminós paquet càntabre. En el minut 19 en una sortida de melé el Bathco aconsegueix el seu primer assaig. I en el minut 23 la feblesa defensiva local permet el Bathco trencar línies i plantar el seu segon assaig. Del 13-3 es va passar al 14-13 en només 4 minuts. La possessió és dels visitants i obtenen dos cops de càstigs a favor, només entra un xut però passen a dominar el marcador 14-16. L’estil de joc propi de la UES es va acabar en el primer quart d’hora de partit si bé va repuntar de manera esporàdica en algunes fases d’atac ràpides a la ma com en el minut 40 quan Neil Chívers aconsegueix el tercer i darrer assaig . Malgrat tot la primera part va acabar amb un resultat prometedor de 21-16 però amb un joc estrany poc convincent.

La segona part va començar amb els primers canvis en la línia de ¾ en entrar Héctor Garcia de mig obertura substituin Romu Lauret i passar Marcos Puig a arriere. El problema però de pèrdua de pilotes en melés, touches i agrupaments continuava, així com també l’estratègia de joc de l’equip que seguia a remolc del joc del Santander. Només una jugada de Nil Baró en el minut 54 va portar la pilota des de mig camp a l’interior de la zona de 5 metres però allà es va tornar a perdre. I en el minut 58 un atac de força del Batcho agafa les línies defensives de la UES trencades i entren el tercer assaig i la transformació. En el minut 60 el tècnic local remou novament la línia de ¾ amb substitucions i el canvi de posició de 4 jugadors, en Nil Baró serà el tercer jugador que ocuparà el lloc d’arriere. Tampoc els canvis van donar gaires oportunitats a un equip entossudit en seguir l’estratègia del Bathco, perdent pilotes en el joc estàtic i renunciant a jugar en obert i amb velocitat per superar les pesants i lentes línies cantàbriques. Malgrat que l’equip no va deixar mai de lluitar no creava perill; amb el partit bloquejat i trencat per expulsions i faltes – 2 grogues a la UES i 1 al Bathco – el Batho, més fort i més sencer en el joc físic, va rematar el partit amb un assaig i transformació en el minut 77.

ENTRENADOR BATHCO: “Hem preparat molt el partit durant tota la setmana perquè ens enfrontàvem a un equip molt fort. Hem començat malament per l’ avantatge aconseguit per la Santboiana però després hem aplicat el nostre joc i ens ha sortit bé: bona defensa, no complicar-se, tenir bon control.”

LEWIS WILLIAMS: “Estic decepcionat, hem fet un mal joc , no hem jugat ràpid, el joc lent és perfecte per al Bathco. Hem tingut moltes pèrdues de pilotes i en defensa tampoc avui hem estat gaire encertats”.

UE SANTBOIANA: 1. Josep Balsalobre, 2. Jonathan Phipps, 3. Ako Chíchua, 4. Ivan Tabuenca, 5. Jamie Chipman, 6. Joan Campius, 7. Rubén Sanz, 8. Afa Taulí, 9. Neil Chívers, 10. Marcos Puig, 11. Javi Orbaneja, 12. Aleix Blasco, 13. Fede González, 14. Nil Baró, 15. Marcos Puig.

Héctor Garcia m. 41, Lluc Muñoz m. 59, Dani Petreanu m.61, Joan López, m. 68, Alfons Duran m.71, Julen Lafraya, Víctor Cuenca, Youri Petit

BATHCO RUGBY SANTANDER: 1. M.Sazatornil, 2. L. Bulacio, 3. A. Alvarado, 4. G. Muntianu, 5.T. Urbaitis, 6. T. Del Punta, 7. J. De Juan, 8.P. Todeschini, 9.I. Armental, 10.M. García, 11.A. Díaz, 12. S. Tobal, 13. D. Mañero, 14.J. Martín, 15. J. Carrión

ÀRBITRE: Sra. Alhambra Nievas

UES.Comunicació

22.2.2015

UES-vs-BAThco6 UES-vs-BAThco5 UES-vs-BAThco4 UES-vs-BAThco3 UES-vs-BAThco2 UES-vs-BAThco1

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *