Getxo Artea R.T. vs UESantboiana

Selfie-UE-Santboiana
vs vs vs

Crònica 19ª Jornada Divisió d’Honor

GETXO CR 19 – 25 UE SANTBOIANA

Fadura 29 de Març 2015

VICTÒRIA D’OR EN UN PARTIT DE PLOM

Els espectadors que omplien les grades, la meitat santboians, de l’enorme complex esportiu de Fadura van contemplar un estrany partit de rugby jugat sobre un camp amb la meitat de la superfície de fang. El Getxo des del primer minut anunciava que es jugava la permanència a la Divisió d’Honor mentre que la UE Santboiana, d’entrada, semblava que no es jugués el liderat o que donava el partit per guanyat.

El Getxo posava el voluntarisme i un joc regular i agressiu, la UES feia un joc erràtic amb fases brillants però amb moltes errades en el placatge, en el joc a la ma i el xut a pals, 0 de 5 intents. En conjunt un partit lleig, de plom, en què els majors recursos de la UE Santboiana es van imposar al voluntariós Getxo. 5 punts que, amb les derrotes de VRAC i El Salvador en la mateixa jornada, es converteixen en punts d’or.

En el minut 6 el Getxo ja havia aconseguit 2 assaigs i 12 punts. En el minut 3 una melé perduda dins la 22 del Getxo permet una escapa de l’arriere local que supera tots els intens de placatge i planta l’assaig entre pals. Dos minuts després una recuperació de pilota a mig camp genera una nova carrera lliure del Getxo fins a l’assaig. Un equip fred, poc solidari en defensa i erràtic a la ma front a un altre endollat, solidari i actiu en davantera i en la línia. Els cops secs del Getxo van servir per desvetllar la bèstia santboiana cap al quart d’hora de partit. La millora de la solidesa de davantera en melé i en touche, en relació als partits anteriors, va redreçar el partit. En el minut 15 un potent atac de la UES amb múltiples fases dins la zona de 5 metres culminen amb un treballat assaig que planta Ruben Sanz. Romu Lauret no transforma. En el minut 24 un atac similar amb diversos pik&go permet en Youri Petit plantar el segon assaig. Ki Anufe no transforma. Novament en el minut 35 una brillant jugada de davantera que desplaça un maule més de 20 metres culmina amb una touche, pilota a Ruben que torna a fer assaig. Ki Anufe no transforma. 12-15 final primera part.

El Getxo va jugar uns 30 minuts de la segona part fent una exhibició de força i de voluntat fins que va esgotar l’energia. Va tancar la UES durant 15 minuts en el seu camp però ara, a diferència de la primera part, es va trobar amb equip motivat i molt agressiu davant els atacs estàtics bascos. Bo i així va ser en el minut 64, en un atac santboià dins la 22 del Getxo, que recuperen la pilota i el centre Ellih Ballie se’n va de tota la línia santboiana, en una carrera impossible, fins a entrar a marca i fer l’assaig, transformació i 19-15. Tornaven els dubtes. L’entrenador Lewis Williams va posar en joc quasi tots els recursos que tenia a la banqueta i refrescava totes les línies mentre el Getxo es començava a fondre. En el minut 70 un nou maule potent arriba fins a prop de marca i permet Afa plantar el quart assaig i assegurar el bonus ofensiu. Ki Anufe no transforma. Novament en el minut 76 a la sortida d’una melé Afa s’escapoleix i planta el cinquè assaig. Tot i el 19-25 provisional la victòria no estava garantida perquè el Getxo va treure forces d’on no n’hi ha i va tancar la UES dins la 22. Quan s’ensumava un assaig fatídic en el darrers minuts els santboians, ara molt segurs en defensa, van recuperar la pilota i es va acabar el partit. El que podria haver estat un matí dramàtic va acabar amb l’alegria entre els catalans a Fadura per la victòria del segon equip a la DHC i els punts perduts pel VRAC i El Salvador.

LEWIS WILLIAMS: “Hem guanyat i obtingut 5 punts, el Getxo ha lluitat molt i ha jugat molt bé, ha estat molt difícil. Hem estat durant una bona del partit poc centrats en el jocs, poc intensos i fent moltes errades per impaciència. Ells ho han aprofitat. A poc a poc hem recuperat el control gràcies al bon joc de davantera, els canvis a la segona part han acabat de decantar el partit a favor nostre”

GETXO: 1.M.Peterson, 2.I. Coria, 3.L. Wozniak, 4.P. Landaburu, 5. J. Zabala, 6. I. Álvarez, 7. I. Zaballa, 8.A. Matoto, 9.U. Aranguren, 10. B. Lanklater, 11.G. Zabala, 12. I. Monasterio, 13. E. Ballie, 14. G. Garate, 15.L. Windom.

UE SANTBOIANA: 1. Youri Petit, 2.Alfons Duran, 3. Dani Petreanu, 4. Josep Balsalobre, 5.Ivan Tabuenca, 6. Joan Campius, 7. Rubén Sanz, 8. Afa Tauli, 9. Héctor García, 10 Ki Anufe, 11. Nil Baró, 12. Tenga Baker, 13. Aleix Blasco, 14. Romu Lauret, 15. Marcos Puig.

Joan López m.41, Fede González m.50, Jonathan Phipps m.52, Neil Chívers m.57, Lluc Muñoz m.72, Quim Delgà, Alejandro Jorva, Javi Orbaneja.

ÀRBITRE: Fèlix Villegas.

 

UES. Comunicació

29.3.2015

Prèvia 19ª Jornada Divisió d’Honor Rugby

GETXO RT – UE SANTBOIANA

Diumenge 29 Març 12h. Estadi de Fadura

 

Cada un dels 4 partits que resten de la fase regular és decisiu per a la classificació general i, sobretot, per dilucidar els 4 primers llocs. En cas de la probable victòria de El Salvador en el partit que té pendent, la UE Santboiana, Cisneros i El Salvador ocuparien el segon, tercer i quart llocs respectivament a un punt entre ells i, destacat a 7 punts de la UES, el VRAC en el primer lloc a qui li queden dues sortides difícils a Santander, aquest mateix diumenge, i a Madrid front el Cisneros.

Getxo RT ocupa la 10ª posició amb 25 punts i és a un punt del 9è i també del 11è llocs. Ha recuperat a dos jugadors bàsics de la seva formació i té a les seves mans descartar el risc del descens i també evitar el lloc de promoció per la qual cosa en el seu terreny de joc serà un rival molt difícil. L’estens terreny de joc de gespa natural, 134m x 68m , de Fadura pot ser propici a l’estil de joc de la UE Santboiana per bé que també dependrà del seu estat segons el temps climatològic. L’equip recupera Fede González; hi ha dubtes sobre la plena recuperació de Marcos Puig i Tenga Baker tot i que presenten una evolució positiva.

 

UES. Comunicació.

26.3.2015

 

Getxo-RT-UE-SAntboiana

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *